TOP

„A Gathering of the Invisible”, expoziția Cătălinei Milea de la Iomo Gallery

„Jocul imaginativ nu este doar evadare; este, mai degrabă, un joc prin care artistul se distanțează temporar de realitate și a scoate idei noi din profunzimea peisajului său mental. Acest lucru îl face nu doar un urmăritor al adevărului interior, ci și, uneori, un ridicător de văluri.
Lumea, cu numeroasele sale reguli, structuri și probleme, poate fi neverosimil de complicată și deseori ne-am putea gândi dacă artistul mai poate crea ceva nou, care nu a fost deja imaginat și dacă putem de fapt să aruncăm o privire prin gaura cheii în mintea lui pentru a descoperi indicii care ne permit să deblocăm ușile din viața reală.
Cu complexitățile sale jucăușe, lumea aeriană a Cătălinei Milea dezvăluie povești în cadrul poveștilor, prezentând elemente surprinzătoare combinate în scene nepământene, convingându-ne că ele există într-un loc mai bun, posibil mai dezvoltat, pe care acum avem privilegiul să-l observăm. Imaginile reprezintă nu doar un mod de a vedea, ci și un mod de stimulare a intelectului, întrucât elementul aer este asociat cu gândirea și comunicarea.
Ascunse în transparența aerului și materializate pe pânză și lemn, experiențele vizuale oferite de Cătălina Milea prezintă un nou punct de vedere, evocând un discurs puternic și determinând privitorul să-și pună, probabil, la îndoială convingerile, aducând la suprafață ceva din propriul subconștient”

 

Post a Comment