TOP

Cornel Brad și Andrei Pandele la Galateca

„Galeria Galateca a prilejuit o întâlnire cu ANDREI PANDELE și CORNEL BRAD, în cadrul expoziției București, cu puțină eleganță. Sub titlul În afara și în spatele cadrului, discuția a dezvăluit publicului câteva dintre poveștile celor 40 de imagini fotografice din Bucureştiul ultimelor decade comuniste, anii 70’ şi 80’ surprinse de Andrei Pandele, dar și cum a fost realizat filmul scurt realizat de Cornel Brad.
Cei prezenți au avut posibilitatea să descopere și expoziția al cărui demers curatorial are o dublă direcție, pe de o parte de a documenta și arhiva într-o cheie contemporană decade importante din istoria recentă a capitalei într-o multiperspectivă culturală, istorică, socială, politică, un dialog între cei doi protagoniști, Andrei Pandele și Dan Perjovschi în paralel cu dialogul multicultural al celor două curatoare, Andreea Sandu și Uschi Klein și pe de altă parte, a apropia publicul tânăr de oraș, de a îi oferi instrumente de decriptare a realității contemporane. Mărturia istorică a fotografiilor lui Andrei Pandele este punctată de inserțiile lui Dan Perjovschi.
Un alt element al expoziției este un film creat de Cornel Brad, care îi reunește pe artiștii Pandele și Perjovschi relevând momente și viziuni comune sau complementare.
Capitole esențiale din istoria recentă a capitalei surprinse într-un dialog vizual inedit dintre Andrei Pandele și Dan Perjosvschi, completat de un film realizat de Cornel Brad”

Post a Comment