Expoziția “Another world is possible” de la Centrul de Interes
Centrul de Interes își încheie programul de expoziții și evenimente ale acestui an cu proiectul curatorului Italian Antonello Tolve, “Another world is possible”. Expoziția a reunit un număr impresionant de 33 de artiști contemporani din întreaga lume Ioana Antoniu, Gregorio Botta, Marco Cingolani, Sabine Delafon, Ulrich Egger, Adriana Elian, Dana Fabini, Chulumanco Feni, Emanuela Fiorelli, Isotta Giannetta, Deborah Napolitano, Milica Jankovic, Justus Kyalo, Ovidiu Leuce, H.H. Lim, Pierpaolo Lista, Sebastián Llovera, Melissa Lohman, Luca Moscariello, Beatrice Pediconi, Eugenia Pop, Radu Pulbere, Enrico Pulsoni, Paolo Radi, Fiorella Rizzo, Naoya Takahara, Giovanni Termini, Adrian Tranquilli, Alessandro Turoni, Ciro Vitale, Narda Zapata și Mary Zygouri.
Recuperând expresia asociată mișcărilor politice și sociale care începând cu primul deceniu al acestui secol au contestat neoliberalismul global propunând alternative mai corecte și mai sustenabile, precum și îndreptându-și privirea către spectrul teoretic al unei fraze devenită în ultimii ani simbolul speranței și al luptei pentru un viitor diferit (mai echitabil și mai incluziv), Another World is Possible este un circuit expozițional care a adus în centrul atenției un cosmos de lucrări capabile să lumineze întunericul prezentului pentru a reaprinde o apropiere față de tematicile timpului nostru. Aceste lucrări au întreținut o relație singulară cu prezentul, aderând la el, dar luând simultan distanță, aproape ca și cum ar fi vorba de „a ajunge punctuali la o întâlnire pe care o putem” și trebuie, în mod necesar, „doar rata”.
Înțeleasă ca o anticipare, așteptare, auspiciu, speranță și, în cele din urmă, ca o perspectivă unde viitorul nu mai este sabotat de protocoale teoretice care îi prezic sfârșitul, Another World is Possible este o expoziție, dar mai ales o sărbătoare care s-a arătat a fi capabilă să aducă în prim-plan idealul suprem al cunoașterii (dezvoltarea supremă și coerentă a cunoștințelor), înțeles ca scop ultim al umanității pentru a atinge obiectivul unei demnități egale pentru toți indivizii unde un «Notre Monde» est possible.Un public numeros a vizitat expoziția la care s-au adăugat întâlniri și dezbateri organizate în acest context.
Echipa de conducere și organizare a Centrului de Interes, mulțumește tuturor celor implicați în susținerea programului său, pe parcursul întregului an 2024.