TOP

Expoziția artistului austriac Heimo Zobernig de la MARe

Expoziția Spirit Fuck Painting este prezentată la MARe/Muzeul de Artă Recentă, din Bulevardul Primăverii 15, București, între 27 septembrie și 12 decembrie 2021
Heimo Zobernig, proeminent artist și profesor din Viena, unul dintre cei mai importanți artiști contemporani la nivel global, va avea prima sa expoziție la București, la MARe/Muzeul de Artă Recentă. Expoziția Spirit Fuck Painting reprezintă o retrospectivă compactă a operei sale din 1984 până în prezent. 16 lucrări (picturi și sculpturi), inclusiv documentarul Heimo Zobernig Explains to his Double how a Performance is Made (2008, 61’58”).
”Șiret configurator de forme, texturi, culori și volume, Heimo Zobernig curatoriază arta atunci când creează. El panoramează abil corpuri vizuale simple dar cu semiotici criptice, care arată cum arta erodează mediul fizic și mental înconjurător și vice-versa. Spirit Fuck Painting nu este despre spirit, nici despre sex și nici măcar despre pictură (deși este într-un anumit fel chiar despre asta, dar din perspectiva unei oglinzi fără fund). Este despre reflexie ca interacțiune cu reprezentarea – cum ne reprezentăm arta, mijloacele și mediul ei.” (Erwin Kessler, curator).

Post a Comment