TOP

Expoziția lui Dan Mihaltianu de la Sector 1

Galeria Sector 1 găzduiește expoziția artistului Dan Mihaltianu, In the Skin of an Artist, realizată în dialog cu Mihai Pop. In the Skin of an Artist este un proiect artistic în dezvoltare ce analizează precaritatea și privilegiile vieții de artist într-o lume imprevizibilă, marcată de schimbări sociale, climatice, crize politice, militare, economice și sanitare la nivel local și global. Acestea sunt abordate dintr-o perspectivă personală, dar în același timp reprezentând o viziune generală asupra parcursului formării și deveniriii artistice în general. Cercetarea realizată de artist are în vedere două componente complementare, expozițională și editorială.
Expoziția este o sinteză a realizărilor și experiențelor artistice din diverse etape de creație din ultimii 40 de ani, de la viața în socialism, la tranziție, iar mai apoi, la confuzia prelungită, la confruntarea cu realitățile sociale și condiția artistului în context internațional. Selecția include lucrări din diferite perioade artistice, de la studii, la formare, afirmare, până în actualitate, precum și documente, materiale, ustensile și aparate ce fac parte din “economia artistică”. Acestea sunt puse în raport cu relația dinamică stabilită între “corpul uman” reprezentând contactul direct cu îmbrăcăminte, materiale, aparate și “corpul social” reprezentând contactul direct cu realitățile sociale, politice, economice, culturale și instituționale. Printre proiectele prezentate se numără instalațiile Titanic vals, 1986 – ongoing, Last Days of Michael Jackson in Bucharest, 1992 – 2018, Pocket Revolution, 1994 – ongoing, Plaques tournantes, 2000-ongoing, Totem, 2000 – ongoing, alături de o selecție amplă de desene, picturi, gravură, fotografie, obiect, sunet, film și video.
Publicația, programată pentru 2023, va include texte, imagini, documente, studii, analize sociale, politice și culturale legate de impactul pe care arta îl are în societatea actuală
Află mai multe aici 
Dan Mihaltianu s-a născut în 1954 în București, România. În prezent îsi împarte activitatea între București, Berlin și Bergen. Este co-fondator, în 1990, al grupului subREAL. A predat la Academia Națională de Arte din Bergen, 2001-2007, la Université du Québec à Montréal, 2008-2009 și la Academia Națională de Artă din Oslo, 2018-2019.

Post a Comment