TOP

„Magical Landscapes”, expoziția Ulianei Gujuman de la Facultatea de Arte și Design din Timișoara

„Magical Landscapes, cel mai recent proiect al Ulianei Gujuman continuă o temă pe care o dezvoltă încă din 2020, din momentul în care s-au suprapus, în imagine, atenția ei pentru detaliul vegetal și o dimensiune fantastică, a unei lumi încărcate de magie.
Fragmentele de realitate, mereu minuțios redate, aduc în centrul atenției o viziune care se poate defini ca realism magic: fără nici o distorsiune sau alterare, lumea sensibilă are o încărcătură de neașteptat, de joc, de magie și de frumos care nu îi alterează cu nimic concretețea.
Magical Landscapes a avut la bază o documentare a unor plante care cresc în grădinile, parcurile și locurile cele mai vizitate din Timișoara – piețele centrale, malurile râului Bega, etc: această documentare a retrasat o hartă afectivă a zonelor verzi din oraș, a reconfigurat conexiuni și trasee și mai ales a adăugat o nouă cheie de lectură, imaginând, în vizunea artistei, un microcosmos fabulos care doar aparent paradoxal ne face să înțelegem mai bine realitatea înconjurătoare.” (Mălina Ionescu)
Proiectul „Magical Landscapes” a fost realizat prin finanțarea Energie! Burse de creație, acordată de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte, în cadrul Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023″. Creația nu reprezintä în mod necesar poziția Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, iar acesta nu este responsabil de conținutul ei sau de modul în care poate fi folosită.

Post a Comment