• No products in the cart.
TOP

Centrul de Interes împlinește 5 ani de activitate

Centrul de Interes marchează în 2022 cinci ani de activitate. În acești ani, Centrul de Interes a realizat peste 150 de expoziții, atât la Cluj, cât și în afara țării, devenind un adevărat reper al actvității culturale din România și pentru activitatea artistică locală și națională.

Împlinirea celor cinci ani va fi sărbătorită prin deschiderea pentru public a unui nou sezon expozițional, format din cinci expoziții ce se vor vedea în spațiul din Strada Fabrica de Chibrituri nr. 9A. Expozițiile care vor fi deschise în perioada 27 mai – 9 iulie sunt următoarele:

SPAȚIUL INTACT și ATRIUM vor găzdui ”Marea paradă a ambalajelor fără suflet”, o expoziție de sculptură, obiect, mediu digital, plastic, ambalaje, suflete, semnată de artistul Darie Dup și curatorul Horea Avram.

Friche Space va prezenta expoziția ”Archive of thoughts”, care cuprinde o selecție de lucrări pe hârtie realizate de artistul belgian Ronny Delrue din 2006 până în 2021. Expoziția curatoriată de Ovidiu Leuce aduce în fața publicului clujean desenul, mediu care se află în centrul practicii artistului.

Artistul german Timo Klos va expune la spațiul Focus”A little more than 5 minutes”, o instalație care însumează 330 de fotografii, curatoriată de Andrei Budescu. Această lucrare dezvoltă momentul prezentului, definitoriu atât în fotografie cât și în viața de zi cu zi. Instalația surprinde marea în momente fragmentare dintr-o perspectivă singulară la intervale precise de o secundă în 330 de imagini realizate în puțin peste 5 minute.

Laureat în 2021 cu premiul pentru cel mai bun film de scurt metraj de către Syndicat Français de la Critique de Cinéma, artistul român stabilit în Franța, Mihai Grecu, va prezenta la spațiul Hassium proiectul ”The reflection of power”, curatoriat de Ioana Olăhuț. Lucrarea video s-a coagulat prin intermediul imaginilor monumentelor și manifestărilor emblematice din Coreea de Nord, unicele pe care un vizitator are voie să le documenteze.

Expoziția de la spațiul CAMERA, care include fotografii analog și instalații, conduce către o realitate a zilelor noastre. Prin ”Body Scale, looking at the camera”, parte a proiectului “Rezidență artistică de unul singur – Arta la țară”, artistul Răzvan Neagoe și curatorul expoziției Irina Dumitrașcu Măgurean urmăresc schimbările produse în societate, mai ales în timpul pandemiei, care au făcut ca ”întoarcerea la țară” să producă o adevarată ”revoluție” către evadare.

În ziua vernisajului, în data de 26 mai, de la ora 19:00 va avea loc lansarea catalogului expoziției ”5$milkshake” a artistei Reka Csapo Dup, curatoriată de Adriana Oprea în luna iunie a anului trecut la Combinatul Fondului Plastic din București, iar de la ora 20:30, în curtea Centrului de Interes, trio-ul chitaristului italian de jazz multipremiat Antonio Forcione va susține primul său concert live în România.

Antonio Forcione Trio

Darie Dup, Grand Parade

Ronny Delrue

Timo Klos, A Little More than 5 Minutes (detail)

Post a Comment

X