TOP

Artistul Olafur Eliasson și arhitectul Sebastian Behmann au construit un pavilion dedicat degustării de vinuri

Situat în Carneros, între văile Napa și Sonoma, Donum Estate din California au cultivat pentru ultimele două decenii nu doar vinuri laureate pinor noir și chardonnays, dar și una dintre cele mai mari colecții de sculpturi private. Mai mult de 50 de lucrări ale numeroșilor artiști (precum Doug Aitken și Ai Weiwei) sunt expuse în mijlocul viilor organice și biodinamice, fără să mai menționăm spațiul de conservare unde este expus Crouching Spider al lui Louise Bourgeois și un perete monumental de El Anatsui. Astfel, nu este nicio surpriză că producătorul a alocat un spațiu artistului conceptual Olafur Eliasson și arhitectului Sebastian Behmann pentru a crea un nou pavilion pentru degustarea de vinuri.

Mei și Allan Warburg au spus într-o declarație cum a fost creat noul pavilion: „Întâi am cercetat terenul împreună cu Olafur, am luat o înghițitură din pinor noirul nostru și în momentul acela, Vertical Panorama Pavilion s-a născut.” Eliasson este bine cunoscut pentru crearea de instalații imersive, lucrări multisenzoriale care alterează percepția spațială. De altfel culorile și bolta conică de sticlă transformă pavilionul într-o adevărată prismă prin care se experimentează arta, vinul și unicitatea Donumului.

Eliasson și Behman au declarat că elementele specifice care țin de design sunt abstractizări ale unor componente specifice locației pavilionului, de asemenea, au explicat că pavilionul scoate în evidență efemeritatea înconjurătoare. Bolta a fost inspirată de calendarele circulare, cele 832 de panouri de sticlă laminată transmit mediile meteorologice anuale ale imobilului (de umiditate, temperatură, radiații solare și intensitatea vântului) într-un kaleidoscop de culori care reflectă viile înconjurătoare,

Post a Comment