TOP

Un miliardar, fost șofer de taxi, a folosit cardul American Express pentru a cumpăra o pictură de 170 de milioane de dolari

Colecționarul Liu Yiqian Liu și-a folosit cardul American Express (Amex) pentru a cumpăra o pictură – „Reclining Nude” de Amedeo Modigliani – cu 170 de milioane de dolari, la o licitație Christie’s. Folosind cardul American Express Centurion, familia acestuia ar putea să călătorească gratuit pentru totdeauna de la Londra la New York (dus-întors) la clasa întâi. Până în prezent, Liu deține recordul pentru cel mai mare număr de recompense câștigate cu cardul de credit și cel mai scump lucru achiziționat cu un card de credit.

Nudul lui Modigliani nu este prima achiziție de acest fel a colecționarului. În 2014, a folosit cardul American Express pentru o ceașcă de porțelan de 36,3 milioane de dolari din dinastia Ming.

Liu Yiqian, cel mai extravagant colecționar de artă din China, a fost un fost șofer de taxi care a devenit miliardar în anii 1980, investind în acțiuni și imobiliare, iar din 1993 este colecționar de artă. Despre valoarea colecției sale, Liu a declarat că „trebuie să fie o cifră foarte, foarte uriașă, dar nu mă gândesc prea mult la ea pentru că nu voi vinde colecția. Nu-mi pasă de valoare și nici de banii pe care i-am cheltuit cumpărând în primul rând.”

Cunoscut și sub numele de „cartea neagră”, cardul American Express este un simbol al statutului – bogăție, importanță și succes. Acest card este disponibil numai pe bază de invitație, în funcție de punctele obținute și venituri, de aceea se află doar în portofelele celor mai mari cheltuitori ai lumii.

Post a Comment