TOP

Galeria Uffizi s-a redeschis și expune în premieră opere create de artiști femei sau oameni de culoare

După ce a fost închis mai bine de de șase luni pentru renovări, etajul al doilea al galeriei Uffizi – care găzduiește opere de artă din secolele al XV-lea și al XVII-lea ale unor artiști precum Titian, Caravaggio și Tintoretto – a fost, în sfârșit, redeschis. Zona – care alcătuiește jumătate din muzeu – a fost în curs de renovare constantă din 2018.

Pe 4 mai, în ziua redeschiderii, a existat o surpriză pentru cei 1.516 vizitatori care au pășit în interiorul muzeului.

Nu doar că au mai apărut 14 camere de vizitare și 129 de noi opere de artă, dar „noul” Uffizi alocă un spațiu larg artiștilor care până acum nu au avut acces în galerie: femei și oameni de culoare.

Reevaluarea moștenirii artistelor a fost una dintre prioritățile lui Schmidt (directorul Uffizi) de când acesta s-a alăturat galeriei în 2015. De la sosirea sa, a organizat expoziții anuale ale femeilor artiști, precum și ale artiștilor de culoare, de la Giovanna Garzoni la Cai Guo-Qiang. 

Galeria are cea mai mare colecție de lucrări din lume ale sexului frumos din secolul al XIX-lea – Schmidt estimează că există aproximativ 100-150 de lucrări în proprietatea muzeului – și promite că pe viitor vor fi expuse tot mai multe dintre ele.

Post a Comment