TOP

În 2018 Christie’s a dat gratis 300 de NFT-uri care acum se vând cu 10.000 $ fiecare

În 2018 a avut loc Christie’s Art and Tech Summit o conferință anuală despre tehnologii emergente și impactul lor asupra lumii.

Tema anului respectiv? Blockchain.

Era vremea începutului NFT-urilor: SuperRare abia se deschisese, MakersPlace urma să apară spre sfârșitul anului, iar NiftyGateway un an mai târziu.

Organizatorii s-au gândit să ofere participanților la conferință un goodie-bag în care să se găsească și câte un NFT. Au lucrat cu artistul Robbie Barrat care a creat lucrarea Nude Portrait #7. Robbie fiind un artist la început de drum și dornic de afirmare, nu a dorit să ofere 300 de lucrări identice pentru participanți și atunci a apărut ideea ca lucrarea digitală să fie „spartă” în 300 de bucăți egale.

Ideea a fost aprobată și fiecare membru a primit cadou căte o bucățică. Partea interesantă este că din cei 300 de oameni, doar 12 și-au revendicat NFT-ul, restul fiind total dezinteresați de cadou.

Înțelept din partea lor, mai ales că zilele trecute cei 12 au primit oferte de câte 10.000 de dolari ca să-și vândă partea din Nude Portrait #7.

Post a Comment