Eurosadboy: „Cred că tehnologia blockchain va face parte din viitorul omenirii”
Dacă vorbim despre arta digitală din peisajul românesc, cu siguranță vorbim despre o piață incipientă, poate încă experimentală. De altfel, ea nu este diferită în mod esențial de piața artei digitale din afară, pentru că fenomenul NFT nu are mai mult de 9 luni de popularitate. Mulți dintre noi încă încercăm să înțelegem cum funcționează toate aspectele ei, de ce este atât de căutată cu adevărat și cine sunt artiștii care o creează. NFT-ul rămâne în continuare un subiect de interes pentru lumea artei și, de data aceasta, Propagarta a stat de vorbă cu unul dintre cei mai apreciați creatori români de pe această piață. Artistul care creează sub numele deja recognosibil de Eurosadboy ne-a răspuns la câteva întrebări, atât despre începuturile lui și despre universul robotizat și hipnotizant din lucrări, cât și despre propriile previziuni cu privire la ceea ce va deveni NFT-ul.
Universul tău artistic digital a devenit destul de recognoscibil printre iubitorii de NFT-uri. Cum ai început să faci asta? Te-ai gândit că vei avea succes cu arta digitală?
Într-un fel am făcut artă digitală mai toată viața. Am început ca muzician în școala generală, dar niciodată n-am știut să cânt la vreun instrument tradițional. Singurele „instrumente” folosite pentru a compune melodiile au fost mouseul și tastatura. De la debutul ca muzician mi-am făcut singur artworkurile, ceea ce a făcut ca tranziția de la muzică la artă vizuală să vină natural. În 2018 am început, din curiozitate, să experimentez cu domenii vizuale mai avansate precum 3D și Augmented Reality, și fiind fascinat de usurința cu care puteam crea experiențe imersive care depășeau limitele unui singur domeniu creativ la care m-am rezumam până atunci, am început să fiu obsedat de asta. La scurt timp după mi-am ales pseudonimul Eurosadboy și am făcut un cont de Instagram unde publicam exclusiv artă digitală. Mereu am sperat că o să am succes, fie că a fost vorba de muzică sau artă vizuală, dar nu m-am așteptat ca succesul ca artist vizual să depășească performanțele ca muzician, motiv pentru care în 2019 am decis să renunț la muzică și să mă decid exclusiv artelor vizuale.