• No products in the cart.
TOP

IVAN GALLERY LA LISTE ART FAIR BASEL CU ARTISTUL AMERICAN ELIJAH BURGHER

Ivan Gallery va fi prezentă în perioada 20-26 septembrie la Liste Art Fair, cu o expoziție solo a lui Elijah Burgher. Sub egida celui mai cunoscut și frecventat târg de artă de pe mapamond, Art Basel,  Liste Art Fair este sora contemporană a acestuia – un târg dedicat exclusiv galeriilor relativ tinere și artiștilor emergenți de pe scenele culturale ale lumii.

Colaborarea dintre artistul american stabilit în Berlin și galeria bucureșteană este una de durată, de referință în acest sens fiind show-ul său de la București din 2018, Nudes in the Forest, o instalație din 18 lucrări pe hârtie care îmbinau design-ul, geometria și letrismul. În practica sa, artistul se folosește de iconografii oculte, din diverse sisteme ezoterice, pentru a-și crea un limbaj specific, abstract, precum și propriul său vocabular de embleme și pecete. Pentru aceste pecete, el se servește de o metodă a artistului ocultist britanic Austin Osman. Modalitatea în care utilizează Burgher acest proces mistic ca să făurească o unitate între formă și conținut are de-a face cu fascinația sa pentru experimentarea cu textul scris și cu limbajul, cum sunt de pildă colajele lui Brion Gysin, cele ale lui William S. Burroughs sau scrisul asemic al lui Henri Michaux, Letrismul, explică galeriștii.

Pe lângă expoziția de la standul propriu-zis din Messe Basel, galeria va prezenta lucrările artistului și prin intermediul platformei Liste Showtime, între 18 și 30 septembrie (cu preview între 15 și 17 septembrie). Creat anul trecut ca răspuns la barierele impuse de Pandemie în calea organizării târgului în format fizic, Liste Showtime este un spațiu digital care a permis desfășurarea procesului de expunere și vânzare a lucrărilor în variantă digitală. Începând de anul acesta, platforma rămâne una complementară și paralelă târgului fizic. Alături de Ivan Gallery, la Liste Art Fair și la Showtime vor mai participa galeriile bucureștene Sandwich, cu artista franțuzoaică Anaïs Touchot și Suprainfinit cu Indrikis Gelzis, iar de la Cluj, galeria Sabot cu artista Camilia Filipov.

Post a Comment

X