• No products in the cart.
TOP

Lia Perjovschi prezentă la Art Basel alături de Ivan Gallery

Ivan Gallery participă pentru prima dată anul acesta la Art Basel, unul dintre cele mai importante târguri internaționale de artă contemporană. Galeria a ales să prezinte, pentru debutul său în cadrul târgului, o serie de body-art performances ale Liei Perjovschi, realizate între 1988 și 1994.

Lia Perjovschi, născută în 1961, a participat până în prezent la peste 700 de expoziții și evenimente culturale, în țară și în afară, la cele mai importante centre de artă contemporană. Despre seria de performance-uri care va fi prezentată la Art Basel, anunțul oficial al galeriei spune: „Primele spectacole ale Liei Perjovschi vorbesc despre echilibrul dintre corpul individului și cel social, despre alteritate, despre sine și ceilalți. Un corp uman contestat supus cenzurii, controlului și constrângerii în timpul comunismului, exorcizându-și straturile și alter ego-urile în acțiuni private, fără public, în intimitatea apartamentului artistei din timpul comunismului și mai târziu, după 1989, în evenimente de stradă și festivaluri. Pentru spectacolele, documentate în video și fotografie, Lia Perjovschi și-a folosit de mai multe ori propriul corp ca fundal sau recipient pentru recuzită realizată de ea însăși, precum costume mixte, umbre textile de mărime umană sau păpuși. Astfel, piese cheie ale prezentării sunt „Costumele”, piese vestimentare mixed-media create de artistă încă din 1989 pentru dimensiunile corpului ei, din materiale textile, papier-mâché, decupaje de cărți sau ziare, vinil, hârtie și carton cu desene. „Costumele” contopesc sculptura cu performance-ul și pot fi legate de experiența artistei de a lucra în domeniul teatrului și al design-ului de costume, între 1985-1987, înainte de a începe studiul la Institutul de Artă din București.”

Până pe 9 iulie puteți vedea expoziția personală a artistei, numită „Colours. A Deconstructed Painting”, la Ivan Gallery București.

Programul de vizită deschis publicului în spațiului galeriei la Art Basel va fi între 16 și 19 iunie, 11:00-19:00.

Post a Comment

X