TOP

Maurizio Cattelan, două instalații noi la Milano

În cadrul ediției Milan Art Week de anul acesta, artistul italian expune două instalații, Lullaby și YOU, una veche și alta nouă, ambele explorând tema morții.

Revizitând o lucrare omonimă a artistului din 1994 în care saci au fost umpluți cu ruinele clădirii Padiglione d’Arte Contemporanea (PAC) după ce aceasta a fost bombardată într-un atac terorist soldat cu cinci morți, Lullaby este acum reinstalată în crematoriul Cimitirului Monumental din Milano. Cattelan a donat lucrarea orașului, unde și locuiește în prezent. ,,Lullaby e un simbol al traumei colective: bombele dramatice care au zguduit Italia (și nu doar) vizau situri culturale, muzee și instituții, reprezentând în esență un atac asupra însăși ideii de viitor”, a declarat Cattelan pentru Artnet News.

YOU este instalația expusă la MASSIMODECARLO, reprezentând un autoportret sculptural al lui Catellan spânzurat de un ștreang, purtând un costum bleumarin și având un buchet de flori în mână. Cattelan susține că trebuie să privim dincolo de factorul de șoc inițial, o componentă primară în lucrările artistului. ,,Marile schimbări, revoluțiile, traumele, toate aduc incertitudine cu ele. De fapt, tot timpul este o incertitudine”, a spus el.

Lullaby poate fi văzută până pe 6 noiembrie 2022 la Cimitirul Monumental din Milano, în timp ce YOU va fi expusă la MASSIMODECARLO până pe 25 iunie.

Post a Comment