TOP

Noua serie de pick-up-uri a lui Brian Eno: o îmbinare a sunetului cu vizualul

Brian Eno, una dintre cele mai inovatoare figuri ale pop-ului experimental, este atât compozitor, producător, muzician, scriitor, cât și artist vizual. Deși se descrie ca „non-muzician”, Brian Eno a fost membru al Roxy Music, a colaborat cu David Bowie, U2, Coldplay, Laurie Anderson și Grace Jones, fiind cunoscut ca unul dintre principalii inovatori ai muzicii ambientale.

Începând cu 1970, Eno a început să expună mai multe lucrări. Inspirându-se din lucrările lui James Turrell, Mondrian, suprematism și avangarda rusă de la începutul secolului al XX-lea, opera sa extinsă explorează potențialul luminii. A instalat lucrări pe pânzele Operei din Sydney, Lovell Telescope de la Jodrell Bank și a creat muzică și instalații de lumini pentru spitale.

Alături de gravuri, imprimare lenticulară și lucrări sonore, Eno este cunoscut pentru pick-up-urile (turntable) sale în care integrează o serie de lumini LED, ceea ce conduce la un flux de combinații de culori pe măsură ce se aude muzica.

Pentru cea mai nouă lucrare, Brian Eno a colaborat cu Galeria Paul Stolper din Londra. Lansat într-o ediție limitată de 50 de exemplare, pick-up-ul care își schimbă culoarea este o foarte bună înfățișare a stilului audio-vizual specific artistului. Fiecare piesă vine semnată de Brian Eno, împreună cu numărul de lot gravat pe spate. Noua serie de lucrări oferă o variantă contemporană a clasicului pick-up, dar și un exemplu de evoluție care pornește de la simplitate și ajunge la complexitate.

Post a Comment