TOP

Olafur Eliasson a creat eticheta noului vin Château Mouton Rothschild

Artistul danezo-islandez Olafur Eliasson este creatorul celui mai recent design al etichetelor unuia dintre cei mai apreciați producători de vin din lume, Château Mouton Rothschild. Ilustrația se numește Solar Iris of Mouton și apare pe noile sticle de vin din 2019. Eliasson se alătură astfel unui lung șir de artiști renumiți ce au colaborat cu Château Mouton Rothschild: Salvador Dalí, Joan Miró, Georges Braque, Francis Bacon, Keith Haring, Jeff Koons, Niki de Saint Phalle sau Andy Warhol.

Ilustrația lui Eliasson este un peisaj abstract al locației unde este produs vinul, făcând aluzie la traiectoria soarelui în raport cu viile din Bordeaux, Franța. ,,Solar Iris of Mouton este o hartă a tuturor apusurilor și răsăriturilor care au loc în decurs de un an la Château Mouton Rothschild. Ilustrând fiecare oră din zi și din noapte care contribuie la creșterea strugurilor, este un fel de semnătură a podgoriei, ne spune ceva despre condițiile în care vinul a fost produs și despre relația intimă dintre vin și locație’’, declară Eliasson.

Partea superioară a etichetei este galbenă, reprezentând ziua, și este decorată cu analeme, figuri care trasează pozițiile soarelui în decursul unui an. Partea inferioară, albastru închis, simbolizează noaptea. ,,Vizibil prin oculusul din centrul etichetei, vinul conține soarele auriu, pământul și cerul; este local și, totodată, poartă o urmă a celestului’’, spune artistul.

Julien de Beaumarchais de Rothschild, co-proprietar al Château Mouton Rothschild, a declarat că este un admirator al operei lui Eliasson de mulți ani, dorindu-și să colaboreze cu artistul încă din 2016, după ce a vizitat expoziția sa de la Versailles.

Prețul mediu al unei sticle cu eticheta lui Eliasson este în momentul de față de 721 de dolari.

Post a Comment