TOP

ORLAN expune în luna octombrie la Centrul de Interes din Cluj

ORLAN, o artistă internațională, cu origini franțuzești, va expune, pentru prima dată la Cluj, la Centrul de Interes. Va fi prima expoziție personală a artistei în România, intitulată ”LES FILMS DE SAINTE-ORLAN” și curatoriată de Horea Avram.

Expoziția se va deschide cu o prezentare susținută de artistă, alături de alte figuri importante ale scenei culturale, în data de 6 octombrie, începând cu ora 18:00. Publicul va putea să o asculte pe ORLAN, alături de Horea Avram – curatorul expoziției, Julien Chiappone-Lucchesi – consilier de cooperare și acțiune culturală în cadrul Ambasadei Franței în România și directorul Institutului Francez din România, Ioana Costaș – directoarea delegată a Institutului Francez din România la Cluj-Napoca, Bogdan Ghiu – scriitor, eseist, traducător, Laura T. Ilea – scriitoare, eseistă, cadru universitar la Facultatea de Litere a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Călin Stegerean – eseist, artist, directorul general al Muzeului Național de Artă al României, Floin Ștefan – artist, profesor la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, președintele Federației Centrul de Interes, și Yann Toma – artist și cercetător, profesor de arte vizuale la Universitatea Sorbona din Paris.

Expoziția ”LES FILMS DE SAINTE-ORLAN” include lucrări video realizate în ultimii 30 de ani, afișele unor filme cu personaje celebre reale, dar absente, filme care de fapt nu există, coloana sonoră a unor filme care nu vor fi niciodată realizate și o serie de portrete ”hibride” ale artistei, dintre care unele extinse în Realitate Augmentată.

Expoziția se poate vizita în perioada 5 octombrie – 17 noiembrie 2021, în spațiul expozițional de la etajul 4 al clădirii de pe strada Fabricii de Chibrituri 9A. Intrarea în expoziție este liberă.

 

Post a Comment