TOP

Takashi Murakami a desenat o noua rachetă de tenis pentru Naomi Osaka

Celebrul artist japonez, cunoscut, pe lângă stilul său pop-art simpatic și înspăimântător deopotrivă, pentru numeroasele parteneriate cu diverse brand-uri, a conceput împreună cu vedeta tenisului feminin Naomi Osaka un model de rachetă, a cărei apariție publică a avut loc săptămâna trecută.

Inițiativa i-a aparținut jucătoarei. Conform spuselor ei, era de multă vreme o admiratoare a stilului lui Murakami, iar posibilitatea de a lucra împreună este un vis devenit realitate pentru ea. Osaka, născută în Japonia dintr-o mamă japoneză și un tată haitian, este printre cele mai bine cotate jucătoare ale momentului, cu titluri precum US Open și Australian Open câștigate de mai multe ori. Cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Tokyo, ea a fost cea care a oficiat ceremonialul aprinderii făcliei olimpice.

Racheta, denumită EZONE este concepută în colaborare de către Osaka și Murakami și produsă de firma japoneză de articole sportive Yonex, unul dintre cei mai longevivi parteneri ai jucătoarei. Design-ul funcțional al rachetei este în stilul obișnuit al firmei producătoare, în timp ce aspectul este opera lui Murakami. Pe fundal alb, corpul rachetei este înțesat de floricele de cireș îmbobocite, marcă a stilului caracteristic al artistului. Numele tenismenei, precum și cel al artistului, sunt gravate pe podul rachetei, împreună cu siluetele unui cangur și a unui urs – ursul fiind simbolul reprezentativ al personajului lui Osaka. La fel ca și racheta, geanta acesteia este rezultatul colaborării dintre cei doi și are același pattern cu flori de cireș, iar în plus, un urs stilizat care ține în mână una dintre florile multicolore care l-au consacrat pe artist, zâmbitoare și plângărețe simultan.

Takashi Murakami este un artist care și-a făcut un scop din a dilua granița dintre ,,cultura înaltă” și cultura pop, comercială, fapt care explică colaborările sale cu diverse brand-uri, precum Louis Vuitton, sau cu artiști pop precum Kanye West sau Billie Eilish. Ele reprezintă mai mult decât o simplă vânzare de design, sunt un experiment artistic în sine. În cazul rachetei EZONE, se adaugă și o latură de binefacere, întrucât producția se va face în ediție limitată, iar rachetele vor fi scoase la licitație, sumele încasate urmând a fi folosite de Play Academy with Naomi Osaka (PANO) pentru a ajuta fete lipsite de posibilități să aibă acces la sportul profesionist.

Post a Comment