TOP

UniCredit nu își va mai vinde colecția de artă

UniCredit SpA oprește vânzarea planificată a mii de opere de artă, mișcare datorată noului director executiv, Andrea Orcel și a politicii sale total diferite de cea a predecesorului său, al cărui plan era să „scape” de cât mai multe opere aflate în portofoliul instituției.

„UniCredit oprește vânzările ulterioare de artă din portofoliu și lansează inițiative noi și inovatoare pentru a sprijini arta și cultura”, a declarat Orcel. Arta și cultura „au o profundă valoare socială și sunt strâns legate de funcția socială pe care cred că o bancă trebuie să o aibă în toate comunitățile sale”.

Decizia pune capăt proiectului „Art4Future” al fostului CEO, Jean Pierre Mustier, anunțat în februarie 2019, de a vinde cele mai semnificative opere de artă ale băncii pentru a finanța proiecte cu impact social.

Unicredit este corporația cu cea mai mare colecție de artă (peste 60.000 de piese), iar prin proiectul „Art4Future” banca intenționă să vândă mii de opere, printre care și lucrări ale lui Gerhard Richter, Yves Klein, Ernst Wilhelm Nay, Andreas Gursky, Enrico Castellani și Nam June Paik.

Post a Comment