TOP

Artista Kimsooja a creat o instalație impresionantă cu oglinzi la Bursa de Comerț din Paris

Artista conceptuală coreeană Kimsooja a realizat o instalație remarcabilă la Bursa de Comerț din Paris, parte a Colecției Pinault. Proiectul intitulat „To Breathe – A Constellation” face parte din expoziția „Le monde comme il va” („Lumea așa cum este”), deschisă publicului până pe 2 septembrie 2024.

Instalația, care include oglinzi plasate pe podeaua rotondei, transformă radical spațiul și arhitectura lui Tadao Ando. Vizitatorii care pășesc în acest spațiu devin parte integrantă a operei de artă, reflectându-se în oglinzi și fiind absorbiți în povestea creată de artistă. Kimsooja își propune să creeze artă participativă, dorindu-și ca lucrările sale să fie asemenea apei și aerului, elemente pe care nu le putem poseda, dar le putem împărtăși cu toții. „Privirea noastră acționează ca un fir de cusut care pătrunde în adâncurile sinelui nostru și ale celorlalți, reconectându-ne la realitatea și lumea lor interioară”, explică Kimsooja.

Pe lângă instalația din rotondă, Kimsooja expune și 24 de vitrine în alte zone ale muzeului, unde sunt prezentate diverse lucrări și instalații video din catalogul său vast. Aceste opere explorează teme recurente în activitatea artistei, cum ar fi identitatea, granițele, memoria, exilul, mișcarea și utilizarea țesutului.

Expoziția „Le monde comme il va” include, pe lângă operele lui Kimsooja, lucrări ale unor artiști renumiți precum Jeff Koons, Cindy Sherman, Maurizio Cattelan și Sigmar Polke, oferind o experiență culturală diversificată și profundă pentru vizitatori.

Post a Comment