• No products in the cart.
TOP

Solo Show Schoppel Cut la Institutul Francez din Cluj

În perioada pandemiei guvernată de introspecții, Schoppel Cut își transpune gândurile în analog, reprezentând, printre altele, o formă de rezistență împotrivă libertății date de digital. Incitată de imposibilitatea anulării greșelii, artista se exprimă exclusiv cu ajutorul hârtiei, constanta configurațiilor personale devenind modificarea și adăugarea, găzduite de procesele specifice ale gândirii, implicit ale creației.
Ajutându-se de gândirea dezvoltată în cadrul studiilor de filosofie, Schoppel Cut compune poezii vizuale despre cotidian: fie că e vorba despre vise, conflicte sau întrebări care vizează diverse aspecte sociale & culturale, istorii personale sau colective; analogiile dintre fragmentele preluate din biblioteca universală a artei vizuale și imaginile din surse aleatorii sunt menite să emfazeze posibilele legături dintre tradiție și actualitate, dintre trecut și prezentul guvernat, printre altele, de diverse fantezii freudiene despre pierderi, dorințe și alte teme subversive care bântuie contemporanul social și politic, precum contrastele propriei culturi sau ambivalența sinelui.

Curator Lina Țărmure

Carla Schoppel (SCHOPPEL CUT) a studiat estetică și filosofie la Facultatea de Filosofie din cadrul Universității București. În timpul studiilor de doctorat a început să aplice concepte filosofice în artele vizuale, folosind colajul analog ca tehnologie personală pentru definirea memoriei și a propriei lumi imaginare. Lucrările sale, prezentate ca proiectul Schoppel Cut au fost selectate pentru expoziții în galerii naționale și internaționale, respectiv ca ilustrații în fanzine sau reviste online românești.

Post a Comment