TOP

Andrei Bryan Goudarzi: „Un produs sustenabil este acela care își poate susține calitățile, precum utilitatea sau frumusețea, de-alungul timpului”

Andrei Bryan Goudarzi este un tânăr creator de modă ce reinventează obiecte pe care le folosim zilnic fără a le da mare importanță și le transformă în fashion statement-uri. Călătoria lui a pornit în 2016, perioadă în care reciclarea abia își făcea simțită prezența în România. Atunci a pus pe picioare brandul Atelier Resolved pe care l-a dus mai târziu și în Paris.  Numele atelierului a fost inspirat de cuvintele lui Brâncuși „simplitatea în artă este complexitate rezolvată”. 

Anul acesta se împlinesc 7 ani de la înființarea Atelierului Resolved. Cum a fost călătoria aceasta a ta de la student la arte la full time designer cu propriul atelier?

Totul a început când eram încă student și îmi pregăteam licența pentru Grafic Design, moment în care am realizat potențialul și cumva am vizualizat tot. Să am atelierul meu este ceea ce mi-am dorit de la început pentru că am foarte multe idei și am nevoie sa le pot materializa rapid.

Într-un moment în care lumea pare să fie acaparată de fast fashion, cum crezi că putem să ne îndreptăm mai mult către sustenabilitate?

Cred că cel mai important lucru este să începem cu lucrurile pe care le cumpărăm, adică să știm ce cumpărăm, ce impact real are asupra mediului, al oamenilor care îl produc și impactul pe care îl are asupra noastră. Un produs sustenabil este de fapt acela care își poate susține calitățile, precum utilitatea sau frumusețea, de-alungul timpului. Este de asemenea foarte important să avem grijă de lucrurile noastre și să le reparăm.

La ce prototipuri lucrezi în prezent? Dă-ne un sneak peek.

Momentan lucrez la colecția nouă și fix acum lucrez la o pereche de skate shoes. Anul acesta ducem totul la următorul nivel și sper că până la iarnă să scot câteva produse noi, care sa surprindă ca și până acum.

Ce crezi că ar trebui să știe oricine înainte să se aventureze în lumea modei?

Este foarte greu să cunoști un lucru fără să te lovești direct de el. Eu nu am fost deloc pregătit, m-am prins pe parcurs de toate aspectele și încă mai am mult de experimentat și învățat și asta încă îmi menține entuziasmul sus. Deci cred că dorința de a învăța și experimenta este indispensabilă.

Ce experiențe inedite ai avut de când lucrezi pentru atelierul tău?

Am parte de experiențe inedite la absolut fiecare proiect nou. Am ocazia să lucrez cu branduri mari și mulți oameni care sunt cu adevărat profesioniști. O experiență inedită cu adevărat a fost atunci când am postat prima oară un clip cu o geanta făcută din ambalaje de la un restaurant (KFC) și apoi m-am trezit cu o mare livrare de la ei, însoțită de un mesaj de încurajare și good vibes. Asta se întâmpla acum 3 ani și cumva această întâmplare m-a convins că totuși are un sens ceea ce fac.

 

Post a Comment