TOP

Expoziție Paul Neagu la Independent 20th Century Art Fair New York

În data de 8 septembrie, Ivan Gallery deschide expoziția personală dedicată lui Paul Neagu, pe care o găzduiește la Independent 20th Century Art Fair New York.

În ediția de anul acesta vor participa 32 de galerii din întreaga lume, 70 de artiști și 22 de expoziții personale, printre care cea prezentată de galeria bucureșteană Ivan Gallery.

Independent 20th Century Art Fair derulează și un program numit Online Viewing Room, unde vizitatorii pot accesa expozițiile de la distanță. Acesta poate fi accesat aici.

Expoziția personală Paul Neagu prezintă o selecție de lucrări din anii 1960 până în anii 1990 ale artistului. Format la Academia de Artă din București în epoca comunistă, Neagu s-a manifestat împotriva firului realismului socialist impus de stat. Experimente ascunse cu abstracția și sculptura tactilă au fost introduse în teoria sa despre o artă „palpabilă” care ar valorifica toate simțurile. Neagu a dezvoltat o practică sculpturală unică, după ce a cerut azil în 1971 în Regatul Unit, unde a devenit și un profesor influent pentru tinerii artiști britanici, inclusiv Anish Kapoor și Rachel Whiteread.

Expoziția va rămâne deschisă până în data de 30 septembrie.

Post a Comment