TOP

“Your ocular relief” – cea mai nouă expoziție a lui Olafur Eliasson

Cea mai noua expoziție a artistului danez-islandez, Olafur Eliasson de la Tanya Bonakdar Gallery (New York) e genul de proiect care te lasă cu gura căscată. “Your ocular relief” este un joc de lumini hipnotizant care îți transportă mintea și simțurile în Cosmos, iar vizitatorilor mai curioși li se dă șansa să asiste „behind the scene” la procesul de creație al efectelor hipnotice.

Expoziția are loc într-o cameră neagră, uriașă unde publicul este „așezat” în fața unui ecran curbat. Pe ecran încep să se desfășoare diverse imagini mai mult sau mai puțin abstracte care se întrepătrund și completează, au forme sferice, conice, piramidale etc. și un spectru foarte larg de culori.

Cea ce e fascinant, e că dacă vii foarte aproape în fața ecranului nu vezi nicio urmă de pixel sau orice element care să te trezească la realitate. Efectiv tot ce vezi pe ecran plutește în aer și îți dă o senzație perfect reală că te afli în Cosmos.

Dacă aveți posibilatea să vizitați Tanya Bonakdar Gallery nu ezitați pentru că acest proiect este considerat unul dintre cele mai spectaculoase făcute vreodată.

 

Post a Comment