TOP

Galeria Ivan anunță participarea la Frieze Masters Londra cu lucrările artistei Simona Runcan

Galeria Ivan a anunțat participarea în cadrul târgului de artă Frieze Masters Londra 2023, unde va prezenta lucrările artistei Simona Runcan.

Evenimentul va avea loc anul acesta între 11 și 15 octombrie în Regent’s Park din Londra.

Simona Runcan (n. 1942 – d. 2007) a creat între 1975-1981 una dintre cele mai reprezentative serii de lucrări experimentale.
Pentru The Laws of Equilibrium, Runcan a construit instalații de mici dimensiuni din pânză, saci de nisip confecționați manual din material textil și alte materiale pe care le aranja în diverse prezentări, în compoziții reale sau imaginare redate în gravură și desene în pastel.
Demersul ei complex și repetitiv poate fi înțeles ca o căutare conceptualistă în (re)găsirea formelor, rezultatelor și mijloacelor de coabitare între idei, volume și materiale.  Un element structural principal al acestor compoziții și care se regăsește de-a lungul întregii serii sunt sacii – mici pungi din mătase cenușie vărgată umplute cu nisip – pe care Simona Runcan i-a creat și apoi i-a integrat în instalații și decoruri care au servit drept modele pentru compozițiile sale seriale. Sacii sunt elemente abstracte, alese de artistă datorită neutralității și ambiguității lor:
„Folosirea unor elemente neutre, ambigue, care se sustrag unei lecturi literare a subiectului și se instalează mai mult în mister, pentru că prin neclaritatea lor menționată obiectele sunt scoase din sfera imediată și astfel pot dobândi o prezență magică, misterioasă.” – Simona Runcan

Post a Comment