TOP

„Beehive Panels”, expoziția lui Misa Keskenovic de la Facultatea de Arte și Design Timișoara

„Puteți să descoperiți fascinanta lume a lui Misa Keskenovic prin proiectul său fotografic „Beehive Panels”! Artistul adoră să utilizeze tehnici fotografice vechi precum camera obscură și procesul de colodiu umed. Proiectul Beehive Panels explorează moștenirea etnologică a Sloveniei, unde stupii erau marcați artistic de apicultori, pentru a identifica diferitele familii de albine. Cu spontaneitate și inspirat de natură, Keskenović a capturat imagini unice folosind o cameră obscură, iar rezultatele sunt uluitoare. Prin aplicarea unor tehnici complexe, precum alegerea arțarului ca materie primă, o pregătire specială a panoului specifică iconografilor, a creat obiecte fotografice remarcabile.
Beehive Panels, inițiat în 2013 este un proiect în desfășurare și după cum autorul menționează: „am terminat o serie, dar lucrez la altele noi în care explorez semnificația Beehive Panels astăzi, relația societății contemporane cu mediul înconjurător și semnificația artei în general.”
Miša Keskenović s-a născut în 1967 în Bosanska Dubica, SFRJ, și în prezent locuiește și lucrează Slovenia. Călătoria artistică a lui Miša a început la Academia de Teatru, Film și Televiziune din Zagreb, Croația, unde a studiat și a lucrat scurt timp ca operator de cameră. În mijlocul Războaielor Iugoslave, și-a continuat studiile la Facultatea de Arte Dramatice din Belgrad, Serbia. Cu un titlu formal de director de imagine, cariera diversă a lui Miša cuprinde roluri în Teatrul Național Sombor și diverse teatre din Serbia. Fotografia sa, înrădăcinată în procese analogice, dovedește o foarte bună stăpânire a tehnicilor istorice precum colodiu umed sau procese de copiere-contact. Descoperiți perspectiva și măiestria unică a lui Miša Keskenović în expoziția Beehive Panels.”
Curatori: Conf.Univ.Dr. Remus Rotaru & Lect.Univ.Dr. Mădălin Mărienuț
Design afiș: Amalia Gaita. Visual Artist

Post a Comment