TOP

Andrei Negru: „Îmi place să folosesc peisaje sonore din orașul meu natal, Bucureşti”

Andrei Negru este un tânăr DJ de 19 ani din București, la inceput de drum, ce activează ca și “Fallen Beats”, “Emily Music” dar și “negru.w” introducând astfel publicul în călătorii inedite în universul său interior, prin intermediul muzicii.

 

Cum îți menţii echilibrul între a rămâne fidel stilului tău autentic și a experimenta cu sunete sau tehnici noi în muzica ta, în calitate de artist tânăr?

În primul rând, lucrez în prezent pe două ramuri muzicale diferite, prima fiind cea pe care m-am lansat și la care mă concentrez cel mai mult în acest moment, numită „Fallen Beats”, unde mă specializez în Future Garage, Ambient Chillstep și Future Wave. Acestea sunt primele genuri muzicale pe care le-am abordat, încă de la vârsta de doisprezece ani. Acum câțiva ani am descoperit Minimal Techno și m-am îndrăgostit de el pe ringul de dans aproape imediat. De trei ani încoace, produc și mixez ca artist Minimal Techno/Microhouse și Rominimal, iar călătoria ar trebui să meargă doar înainte de aici.

Acum, pentru a răspunde la întrebarea ta, rămân fidel creaţiei mele, cu ceea ce simt în momentul respectiv, punând toate emoţiile și ceea ce văd în orașul meu, în muzica mea. De exemplu, îmi place să folosesc peisaje sonore din orașul meu natal, Bucureşti, chiar dacă acestea sunt sunetele maşinilor sau ciripitul păsărilor dimineața devreme. Ele au o semnificaţie aparte pentru sunetul meu în general. În ultimul timp, am descoperit că adăugarea șoaptelor și a micilor fragmente vocale în melodiile mele este ceea ce funcționează cel mai bine, așa că asta este cu adevărat la ceea ce lucrez în prezent.

Cum gestionezi blocajele creative sau momentele în care inspiraţia pare evazivă?

Ei bine, să fiu sincer, dacă am o zi, o săptămână sau chiar o lună în care nu mă simt cu adevărat încrezător sau dacă întâmpin o blocare în fluxul meu de lucru, de obicei aștept să se întâmple ceva în viața mea care să-mi stârnească interesul pentru o idee muzicală nouă, și asta poate fi orice, de la o ieșire recentă în club sau vizitarea unui loc special care va aprinde o scânteie în inima mea și îmi va face degetele să alerge pe tastele pianului odată ce ajung acasă.

Hai să vizualizăm un pic muzica ta dintr-un alt unghi. Dacă ar fi o culoare, ce culoare ar fi?

E interesant că pui problema astfel. Dacă ar trebui să aleg, probabil aș alege violet sau roșu, mai ales pentru că acestea sunt culorile pe care le vei vedea când intri într-un club, proiectate de benzi LED sau vizualuri în fundal. 

Cum îți selectezi muzica pentru un set live și ce factori influenţează alegerile tale muzicale?

Nu sunt adeptul seturilor sau pieselor planificate, pun cu adevărat ceea ce simt în momentul în care sunt în zonă. Totul începe cu selectarea pieselor în zilele precedente setului pe care îl voi face, iar apoi, când performez, aleg ceea ce se potrivește în acel moment. Depinde și de ceea ce mixează alți DJ-i înaintea mea, îmi place să menţin aceeași energie odată ce intru în booth.

Dacă ai putea colabora cu orice artist, fie el în viață sau nu, cu cine ai vrea să colaborezi și de ce?

Personal, m-aș orienta către primele mele influenţe din scena nișei mele, și anume Arapu, Raresh, Rhadoo, în principal pentru că au fost primii pe care i-am putut vedea mixând live în club și m-au impresionat cel mai mult. Dar pentru mine, oricine se apropie și apreciază ceea ce fac eu este mai mult decât binevenit să se alăture unei colaborări, ar fi o onoare pentru mine. Îmi încălzeşte inima la maximum când un artist vrea să colaboreze în orice legat de muzica mea.

Există vreun loc sau eveniment special la care visezi să mixezi, având în vedere amestecul tău unic de genuri?

Din păcate, în Bucureşti nu sunt multe cluburi focusate pe muzică electronică, dar dacă ar trebui să aleg, aș menţiona Club Guesthouse și Nook Club. Există însă multe alte locuri frumoase în România unde aș vrea să fiu invitat să mixez, cum ar fi Hibrid din Cluj și petrecerile Cubik care au loc în Iași din când în când.

Unde vom putea asculta muzica ta în viitor?

Am o mulțime de planuri și idei viitoare de care vei auzi în curând, inclusiv un nou release pentru sublabel-ul meu EMILY Music sau Catmint Records, dar în prezent mă concentrez în principal pe producerea a cât mai multor piese pentru cât mai multe case de discuri, așa că așteaptă-te să mă găsești în unele VAs de la Evaporate (o casă de discuri Minimal Tech House din Taipei) și de la DoubleTrouble (o altă casă de discuri de muzică electronică axată pe microhouse și minimal techno) din Ungaria.

Follow him on Spotify:

negru.w

Fallen Beats

 

 

Post a Comment